Slank zijn en jong

slank zijnEcht een slanke den ben ik nooit geweest. Maar toen ik net bevallen was van mijn prachtige dochters, was er van mijn figuur helemaal niet veel meer over. Ik deed er jaren niets aan. Ik maakte mezelf wijs dat ik er geen tijd voor had om af te vallen. Dat mensen ook van mijn extra kilo’s mochten houden, omdat het anders toch geen echte liefde was. Maar uiteindelijk had ik vooral en alleen zelf last van al die overtollige bagage. Ik was ontevreden over mijn lichaam en voelde me lange tijd niet echt fit.

Goed eten en meer rusten

Toen adviseerde een goede vriend mij om koolhydraten te schrappen uit mijn menu. Geen brood (wel speltbrood, maar met mate) geen pasta, geen rijst en aardappelen alleen met schil te eten. En in plaats van intensief sporten, wat mij veel moeite en energie kostte, ben ik meer gaan rusten en maakte ik elke ochtend een stevige wandeling met mijn hond. Dat was ontspannend en ik voelde mij daar de rest van de dag erg goed en fit bij. Ik viel in een half jaar twintig kilo af. En ik voelde me herboren. Ik kon weer lachen naar mijn spiegelbeeld en ik ging een beetje meer van mijzelf houden.

Gezonde gewoonten

Sinds die tijd ben ik altijd op zoek naar gezonde recepten. Zoveel mogelijk zonder gluten, koemelk en geraffineerde suikers. Want wat moet je in hemelsnaam als ontbijt eten als je ineens na vijfenveertig jaar geen brood mag eten? En hoe zorg je voor een lekkere avondmaaltijd zonder pasta of rijst? Het was een stap voor stap reis, langs nieuwe producten om uit te proberen. Als het beviel, maakte ik er een dagelijkse gewoonte van. Veel fruit en groente heb ik altijd in huis en ik ben nieuwe granen gaan waarderen om tarwe te kunnen vermijden. Ik eet thuis geen koe of varken, maar als ik uitga, doe ik er niet te moeilijk over. Ik veranderde echt alleen mijn dagelijkse gewoonten. Daar is altijd de meeste winst mee te behalen.

Slank zijn en jong

Lange tijd dronk ik bijvoorbeeld groene smoothies als ontbijt. En haalde ik inspiratie en informatie over gezond even van de site van Jesse van der Velde. Hij schreef ook een paar handige, waardevolle boeken, die ik je zeker aan kan raden. Zoals het boek ‘Voor altijd jong’. Een extra leuk effect van groen en gezond eten is dat je er niet alleen jonger en fit door voelt. Je gaat er ook beter en jonger door uitzien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *